179 Kč
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený podle původních postupů a receptu. Absinthe St. Antoine se jako jeden z mála českých absintů zrodil destilací pečlivě vybraných bylin (pelyněk pravý, anýz, fenykl, meduňka a dalších 8)
S odkazem na motto výrobce „100% přírodní produkty“ je absint připraven pouze z bylin, které si lihovar sám pěstujeme a nebo nakupuje z těch nejlepších lokalit. Základ tvoří velejemný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, jejichž chlorofyl dodá absintu specifickou barvu a ještě více umocní aroma a chuť.
Moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint (absinthe). Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche. Tímto způsobem připravíte z celé láhve asi 2 litry správně připraveného absintu.
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený podle původních postupů a receptu. Absinthe St. Antoine se jako jeden z mála českých absintů zrodil destilací pečlivě vybraných bylin (pelyněk pravý, anýz, fenykl, meduňka a dalších 8)
S odkazem na motto výrobce „100% přírodní produkty“ je absint připraven pouze z bylin, které si lihovar sám pěstujeme a nebo nakupuje z těch nejlepších lokalit. Základ tvoří velejemný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, jejichž chlorofyl dodá absintu specifickou barvu a ještě více umocní aroma a chuť.
Moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint (absinthe). Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche. Tímto způsobem připravíte z celé láhve asi 2 litry správně připraveného absintu.