499 Kč
Ořechovka je tradiční smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru. Výsledkem je typická sladcehořká chuť muškátového oříšku.
Likér má příznivý vliv na zažívání.
Ořešák vlašský (Juglans regia) je mohutný strom Balkánského původu. U nás ho lidé začali pěstovat až ve středověku. Sázel se na hospodářských dvorech díky schopnosti odpuzovat hmyz a především pro vynikající olejnaté ořechy.
K výrobě ořechovky jsou používány zelené plody v tzv. mléčné zralosti. Sklizeň je nesmírně pracná. Probíhá v červnu při svátku svatého Jana. Výroba jesenické ořechovky trvá přes třicet dní. Následně likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.
Ořechovka je tradiční smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru. Výsledkem je typická sladcehořká chuť muškátového oříšku.
Likér má příznivý vliv na zažívání.
Ořešák vlašský (Juglans regia) je mohutný strom Balkánského původu. U nás ho lidé začali pěstovat až ve středověku. Sázel se na hospodářských dvorech díky schopnosti odpuzovat hmyz a především pro vynikající olejnaté ořechy.
K výrobě ořechovky jsou používány zelené plody v tzv. mléčné zralosti. Sklizeň je nesmírně pracná. Probíhá v červnu při svátku svatého Jana. Výroba jesenické ořechovky trvá přes třicet dní. Následně likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.