0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Sumatra Kerinci – Indonésie 250g (espresso i jinak) Kafe Křížka

319 

Sumatra Kerinci – Indonésie 250g (espresso i jinak) Kafe Křížka

V Indonésii zpracovávají kávu metodou Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě “honey”, odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za vyšší vlhkosti zrn (25 – 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.

Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Popis produktu

Sumatra Kerinci – Indonésie 250g (espresso i jinak) Kafe Křížka

V Indonésii zpracovávají kávu metodou Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě “honey”, odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za vyšší vlhkosti zrn (25 – 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.

Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Parametry

Katalogové číslo: 5577 Kategorie: ,
crossmenu