579 Kč
Jsou slivovice špatné (takové u nás nenajdete). Jsou slivovice dobré (těch je u nás spousta). A jsou slivovice výjimečné. Taková je tato limitka z lihovaru Radlík. Pro její výrobu se použily krásně zralé švestky domácí (prunus domestica), tzv. karlátka. Jde o původní druh, který postupem času téměř zcela vymýtily choroby.
Samotný druh těchto švestek je nesmírně vzácný. Pálenka je vlastně takovou chuťovou sondou do historie pálení Slivovice. Několik generací zpátky byly všechny slivovice z této odrůdy. Pravda, dříve se kvasilo a pálilo vždy s peckou a na kotlích, které se se současnou aparaturou Palírny Radlík nedají srovnat. Navíc i procesy jsou dnes jiné:
Jsou slivovice špatné (takové u nás nenajdete). Jsou slivovice dobré (těch je u nás spousta). A jsou slivovice výjimečné. Taková je tato limitka z lihovaru Radlík. Pro její výrobu se použily krásně zralé švestky domácí (prunus domestica), tzv. karlátka. Jde o původní druh, který postupem času téměř zcela vymýtily choroby.
Samotný druh těchto švestek je nesmírně vzácný. Pálenka je vlastně takovou chuťovou sondou do historie pálení Slivovice. Několik generací zpátky byly všechny slivovice z této odrůdy. Pravda, dříve se kvasilo a pálilo vždy s peckou a na kotlích, které se se současnou aparaturou Palírny Radlík nedají srovnat. Navíc i procesy jsou dnes jiné: