349 Kč
Bezkofeinová káva, kterou zde představujeme pochází z majestátních hor Kolumbijských And z vesnice Monte Bonito v regionu Caldas. Místní pěstitelé kávy vlastní povětšinou farmy o rozloze 1 – 3 hektary a často se sdružují do asociací přes, které prodávají svou kávu dle aktuální denní sazby a kvality zpracování. Za dobrou kvalitu zpracování a vysušení zrna pod úroveň 11% dostávají extra prémie v závislosti na odkupujícím.
Ve městě Manizales se tato káva zpracovává novým způsobem pro odstranění kofeinu. Proces odstranění je umožněn díky hydrolýze kofeinu s ethylesterem kyseliny octové. Ten vzniká přirozenou fermentaci cukrové třtiny, z níž pochází pojmenování sugar cane decaf.
V první fázi se čerstvě zpracované a vysušené zelené zrno zvlhčí vodou a poté co změkne se několikrát promyje ve vzniklém roztoku z cukrové třtiny. V další fázi, po odstranění kofeinu ze zeleného zrna se zrno za pomoci vodní páry očistí od zbytku roztoku a pošle do sušících zařízeních. Zde při dosažené zbytkové vlhkosti mezi 10-12% obsahu vody se káva finálně pokryje tenkou vrstvou karnaubským voskem a pošle na export.
Bezkofeinová káva, kterou zde představujeme pochází z majestátních hor Kolumbijských And z vesnice Monte Bonito v regionu Caldas. Místní pěstitelé kávy vlastní povětšinou farmy o rozloze 1 – 3 hektary a často se sdružují do asociací přes, které prodávají svou kávu dle aktuální denní sazby a kvality zpracování. Za dobrou kvalitu zpracování a vysušení zrna pod úroveň 11% dostávají extra prémie v závislosti na odkupujícím.
Ve městě Manizales se tato káva zpracovává novým způsobem pro odstranění kofeinu. Proces odstranění je umožněn díky hydrolýze kofeinu s ethylesterem kyseliny octové. Ten vzniká přirozenou fermentaci cukrové třtiny, z níž pochází pojmenování sugar cane decaf.
V první fázi se čerstvě zpracované a vysušené zelené zrno zvlhčí vodou a poté co změkne se několikrát promyje ve vzniklém roztoku z cukrové třtiny. V další fázi, po odstranění kofeinu ze zeleného zrna se zrno za pomoci vodní páry očistí od zbytku roztoku a pošle do sušících zařízeních. Zde při dosažené zbytkové vlhkosti mezi 10-12% obsahu vody se káva finálně pokryje tenkou vrstvou karnaubským voskem a pošle na export.