479 Kč
Doslova na zádech týmu Pikola, z Kolumbijských farem až do Šumperku přivezené omezené množství kávy!
John Hurtado vyrostl na otcově kávové farmě. V mládí se však rozhodl vycestovat do Spojených států a i přesto, že pocházel z rodiny farmářů, káva v jeho životě šla stranou. Po téměř 30 letech se rozhodl vrátit zpět do domoviny a převzít farmu po rodičích.
Rozhodl se změnit a zlepšit přístup nejen u běžných komoditních káv, ale i u exotických odrůd káv. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Tímto krokem zjednodušil život sběračům kávy, zlepšil svou farmu a zároveň farmy sousedních pěstitelů kávy.”
V procesu zpracování se na konci každého dne se přinesené kávové třešně opláchnout ve vodní lázni. Zde se odstraní nečistoty, cizí materiál a zrna s nízkou hustotou či hmotnosti. Následně se provede ruční třídění, aby se odstranily třešně, které ještě nejsou v optimálním stavu zrání. Poté se káva zpracuje naturální metodou. Následující proces finálního sušení probíhá v sítích a na přímém slunci po dobu téměř čtyř týdnů. Nakonec se odeberou vzorky pro fyzikální a senzorickou analýzu, aby se určila výtěžnost a chuťový profil.
Doslova na zádech týmu Pikola, z Kolumbijských farem až do Šumperku přivezené omezené množství kávy!
John Hurtado vyrostl na otcově kávové farmě. V mládí se však rozhodl vycestovat do Spojených států a i přesto, že pocházel z rodiny farmářů, káva v jeho životě šla stranou. Po téměř 30 letech se rozhodl vrátit zpět do domoviny a převzít farmu po rodičích.
Rozhodl se změnit a zlepšit přístup nejen u běžných komoditních káv, ale i u exotických odrůd káv. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Tímto krokem zjednodušil život sběračům kávy, zlepšil svou farmu a zároveň farmy sousedních pěstitelů kávy.”
V procesu zpracování se na konci každého dne se přinesené kávové třešně opláchnout ve vodní lázni. Zde se odstraní nečistoty, cizí materiál a zrna s nízkou hustotou či hmotnosti. Následně se provede ruční třídění, aby se odstranily třešně, které ještě nejsou v optimálním stavu zrání. Poté se káva zpracuje naturální metodou. Následující proces finálního sušení probíhá v sítích a na přímém slunci po dobu téměř čtyř týdnů. Nakonec se odeberou vzorky pro fyzikální a senzorickou analýzu, aby se určila výtěžnost a chuťový profil.